goede relatie
Veel mensen zijn op zoek naar een partner. En slagen daar maar niet in, terwijl ze veel te bieden hebben. Herken je dit? Misschien wil je te graag en is dat in jouw manier van contact leggen te merken. Je bent waarschijnlijk zo bezig met het zoeken van die ander, dat je het contact met jezelf overslaat. Of je vind het zo spannend je voor die ander open te stellen, dat je gesloten blijft. De ander voelt zich dan niet welkom bij jou.

Een partner kan niet het ‘gat’ in je leven vullen. Er komt eerder een uitdaging bij want een relatie is niet makkelijk! Je komt jezelf er meer in tegen dan waar ook. Een belangrijke voorwaarde voor succes is dat relatie met jezelf goed is. Het mooie is, dat als je daar aan gaat werken, de noodzaak een partner te vinden minder groot.

Lisette Thooft: ‘Al dagdromend van de ideale partner kun je voorbijlopen aan al die lieve goede mensen met wie je het hier en nu fijn kunt hebben.’

Hoe meer je het goed hebt met jezelf, hoe meer je je openstelt en de ander als het ware ‘bij jou uitnodigt’. En op het moment dat je het zoeken naar een partner loslaat, het goed hebt met jezelf en je leven zoals het is, dan zul je zien dat je juist iemand tegen het lijf loopt!

Heb je een relatie achter de rug die is misgelopen? Ga dan niet gelijk op zoek naar een nieuwe partner. Je zult ook in een nieuwe relatie uiteindelijk tegen dezelfde uitdagingen aanlopen als die je in je vorige relatie tegenkwam. Richt je eerst op jezelf: wie ben jij en wat heb jij nodig? Herstel de relatie met jezelf voordat je verwacht dat een ander jouw pijn compenseert.

In de haptotherapeutische begeleiding kun je de relatie met jezelf onderzoeken en bestendigen. Ook wordt voelbaar hoe je het contact aangaat en hoe de ander dat beleeft. En welke mogelijkheden je wel en niet benut om in contact te komen met jezelf … en de ander. We gaan samen op ontdekkingstocht! Zodat je het goed kunt hebben met jezelf en vervolgens ook met een nieuwe partner.