recept voor gelukkig zijn

Het is een ware uitdaging in deze Corona crisis om niet gegrepen te worden door angst. Angst voor het virus. Of angst voor de strenge regelgeving. Het maakt niet uit welke angst, het helpt je niet. En juist deze omstandigheden bieden de kans om te groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling. Grijp je kans!

Allereerst is het nodig om te ontdekken hoe angst ontstaat. Angst ontstaat als je teveel in je hoofd zit en daardoor niet meer bij je gevoel kunt. Je denken en voelen zijn niet meer in evenwicht; je raakt uit balans. Je gevoel zit in je bekkenstreek, je basis. Daar zit ook je vertrouwen, jouw rust, jouw kracht. Je gaat hierbij weg en in je hoofd wanneer je meer bezig bent met wat jouw omgeving vindt en van jou wil dan wat jij zelf vindt of wilt. Je past je aan en gaat daarbij voorbij aan jezelf. Je levert je als het ware over aan jouw omgeving. Dat voelt onveilig. Je aandacht concentreert je in je hoofd, wat je topzwaar en wankel maakt.

Hoe kom je nu weer terug bij jezelf, bij jouw basis, je vertrouwen en rust? Door de beweging naar jezelf te maken; je weer af te vragen: wat vind ik; wat wil ik? Je laat los wat de ander vindt of wil. En daarmee laat je letterlijk je spanning los en zak je terug in jouw lijf. Dit kun je oefenen door contact te maken met je zitvlak en te voelen naar de stoel waarop je zit.

Merk je dat dit niet zo makkelijk gaat? Ben jij gewend je oplossingen te zoeken bij de ander en in je hoofd (piekeren?). Dan kun je wellicht wat hulp gebruiken in het ontdekken van die andere weg die juist niet in je hoofd, maar naar je lijf gaat. En stilstaan bij het punt waarop je normaalgesproken in je hoofd schiet. Om van daaruit te ontdekken hoe je weer terug in je lijf komt. Ik begeleid je hier graag in. In het steeds dichter bij jezelf komen en blijven. Zodat je uiteindelijk de kracht kunt voelen dat je op elk moment kunt kiezen voor wat goed voor jou is. Die ruimte en vrijheid is er… echt! En dat kan in harmonie met jouw omgeving.