Na het overlijden van mijn vrouw in december 2019 kwam ik plotseling in een heel nieuwe fase van mijn leven terecht. Ik was niet van plan om in een depressie terecht te komen en daar deed ik van alles aan om dat te vermijden. Vaste dingen doen en regelmaat hielpen daarbij. Wel had ik soms momenten waarin dat het verlies van mijn partner me zwaar viel. Het alleen zijn drong gaandeweg meer tot me door en daar werd ik niet vrolijk onder.

Mijn beide dochters zagen dat met toenemende zorgen aan en spraken dat ook uit. Zij adviseerden mij toen professionele hulp te zoeken. Na een tijd van aarzelen nam ik in september 2020 het besluit om hulp te zoeken bij een haptonoom en zo kwam ik bij Marron terecht. Zij bleek een therapeute die me meteen goed lag. Ik heb bij haar heel makkelijk over van alles en nog wat kunnen praten. En zo vertelde ik haar hoe mijn leven tot nu toe was gelopen. Daarbij waren ook zaken die ik nog nooit aan iemand had verteld. Niet alleen positieve, maar ook zaken waar ik bepaald niet trots op ben.

Mede daardoor, en ook door de ruimte die ze mij in mijn denkwereld liet ervaren, kon ik na verloop van tijd op een andere manier naar mezelf en naar mijn toekomst kijken. Marron heeft het vermogen en verstaat de kunst om dit proces zó te begeleiden dat ik daar ongemerkt in mee ging. Het gevoel van het verlies van mijn partner is er nog steeds maar ik kan er in de ruimte van mijn denkwereld beter mee omgaan.

Jammer dat ze in september 2021 verhuisd is naar west Brabant want ik had nog wel even met haar therapie door willen gaan. Maar de afstand van Velp naar Achtmaal maakt het niet zo makkelijk.

Het ga haar goed.

Jan