Ik ben altijd erg onzeker geweest en had weinig zelfvertrouwen. Vroeger durfde ik heel weinig en was ik constant bezig met wat andere mensen van mij vonden. Deze angsten zijn wel vager geworden, maar ik deed niet precies wat ik zelf wilde. Ik hield alleen maar rekening met de mensen die op bepaalde plekken konden zijn en wat zij dan wel niet over mij zouden denken.

De hoofdreden waarom ik naar Marron ging was omdat ik naar de sportschool wilde. Ik durfde dit niet omdat ik constant aan alle mensen dacht die daar waren. Ik was bang voor de oordelen van anderen over mij. In het begin dacht ik echt dat ik niet over die angst heen zou komen. Ik zag het niet gebeuren, aangezien die angst me mijn hele leven al achtervolgd. Ik heb bij Marron geleerd om meer de focus op mezelf te houden, zodat ik niet hoef te denken aan wat anderen van mij vinden. Ik heb tijdens de sessies bij Marron zelf ontdekt dat de gedachten die ik had te maken hadden met dat ik zelf ook mensen veroordeelde, waardoor ik het gevoel had dat iedereen dit deed …Door de gesprekken en technieken tijdens haar begeleiding kreeg ik gaandeweg steeds meer inzicht in deze patronen. Patronen en gedragingen die ik door de jaren heen ontwikkeld had en die mij gebracht hadden tot dit punt. Uiteindelijk besefte ik dat alleen leven in ratio maar voor de helft leven is. Marron heeft mij de andere helft, ‘het gevoel’ leren herkennen en geholpen te ontdekken hoe ik dit onderdeel kan laten zijn van mijn totale handelen en zijn.

Nu achteraf maar zeker ook tijdens de begeleiding van Marron ben ik zeer dankbaar voor het geen wat het mij gebracht heeft. Grenzen bewaken, luisteren naar je gevoel, vertrouwen in jezelf en te mogen zijn wie je bent, dit is wat er nu is toegevoegd aan wat ik was. En dit maakt het geheel compleet.