Toen ik na een werkconflict een burn-out kreeg, ben ik op zoek gegaan naar een instantie die mij zou kunnen helpen bij mijn herstel. Iedereen zoekt natuurlijk naar wat bij hem aansluit, maar op advies van mijn echtgenoot ben ik gaan kijken of Haptonomie iets voor mij zou kunnen zijn.

Eigenlijk wist ik op dat moment niets over haptonomie, maar ik begreep dat het je o.a. kon helpen aansluiting te vinden tussen ratio en gevoel. En dit sprak mij gezien de situatie van dat moment wel aan.

Op het internet vond ik de website van Marron, dus: de telefoon gepakt en een afspraak gemaakt. Vanaf het allereerste moment dat ik contact kreeg met Marron voelde het goed aan. Warm, vertrouwd en veilig zijn de woorden die in mij op komen als ik terug kijk naar ons eerste contact. Marron gaf mij de ruimte mijn verhaal te kunnen doen. Marron is open, empathisch en betrokken en gaf mij vertrouwen en veiligheid om mijzelf te mogen en durven zijn.

Voor mij gold tot op dat moment dat alles te beredeneren en te rationaliseren is in het leven en ik vond dan ook dat ik een rationeel denkend mens was. Ik was flexibel, paste me gemakkelijk aan, dacht aan anderen, etc., etc. …

Door de gesprekken en technieken tijdens haar begeleiding kreeg ik gaandeweg steeds meer inzicht in deze patronen. Patronen en gedragingen die ik door de jaren heen ontwikkeld had en die mij gebracht hadden tot dit punt.

Uiteindelijk besefte ik dat alleen leven in ratio maar voor de helft leven is. Marron heeft mij de andere helft,  ‘het gevoel’ leren herkennen en dit onderdeel te laten zijn van mijn totale handelen en zijn. Nu achteraf maar zeker ook tijdens de begeleiding van Marron ben ik zeer dankbaar voor het geen wat het mij gebracht heeft.

Grenzen bewaken, luisteren naar je gevoel, vertrouwen in jezelf en te mogen zijn wie je bent, dit is wat er nu is toegevoegd aan wat ik was. En dit maakt het geheel compleet.