recept voor gelukkig zijn

Veel mensen in mijn praktijk zijn op zoek naar geluk. Ze willen zich het liefst alleen maar goed voelen en geen last meer hebben van negatieve gevoelens. Echter, als je naar je gevoel toegaat en deze meer toelaat; voel je de positieve en negatieve gevoelens. Ze stellen je in staat je leven zo in te richten zoals het goed voor jou is.

Wat bijdraagt aan je geluk is het leven te nemen zoals het is. Met alle ups en downs. Want die heeft het leven voor iedereen in petto. Het is alsof je blijft drijven op de zee die soms kalm en warm is met een stralende zon en een andere keer wild met hoge golven, storm en regen. Hoe meer je de golven kunt nemen zoals ze zijn, hoe meer vertrouwen je in jezelf en het leven krijgt. Je hoeft niet meer op zoek naar het ‘grote geluk’ maar geniet van de kleine dingen om je heen: het is er al!

Problemen geven je de kans om te groeien. Daarvoor is het nodig ze aan te gaan; te onderzoeken hoe jij er in kunt staan en wat het jou brengt. Als je de smaak te pakken hebt, hoef je niet meer bang te zijn. Je kunt gaan uitkijken naar nieuwe verrassingen en uitdagingen die het leven je brengt. En genieten van de groei die ze je brengen.

Niels Stockholm in de documentaire ‘Good things await’: Toeval bestaat niet. Het leven heeft een doel. Een heel belangrijk doel is dat het leven ervaren wordt; in deze ervaring zelf vinden we het leven! Elk groot en diep probleem draagt de oplossing in zich.