Haptotherapie Velp, Arnhem e.o.

Thuiskomen bij jezelf

Uit je hoofd, in je lijf. Dán kun je voelen wat goed voor jóu is;
wat het antwoord is op jouw lichamelijke of geestelijke klachten.
En ontdek je dat jíj degene bent naar wie je altijd al op zoek was!
Vanuit jezelf ben je meer in contact met de wereld om je heen.
Dat geeft rust, stevigheid en plezier. En een zee aan mogelijkheden.
 

Verschillende lichtgekleurde balken met ornamenten in groen, roze, blauw

HAPTOTHERAPIE

Haptotherapie is een begeleidingsvorm die is gebaseerd op de wetenschap van de haptonomie. Haptonomie gaat over de ontwikkeling van de mens in relatie tot de ander: het in contact zijn met onszelf en de wereld om ons heen. In de begeleiding staat de ontwikkeling van jouw gevoelsleven, de ontwikkeling van jou als mens, centraal.
Voelen kun je al je hele leven. Mogelijk ben je in de loop van je leven het contact met je gevoel wat kwijtgeraakt om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Als je weggaat bij je gevoel, ga je meer vanuit je hoofd leven. Je mist dan het contact met je lijf dat je vertelt wat je goed doet en wat niet. Je voelt je grenzen minder, maakt keuzes die niet goed voelen en zo kunnen psychische of lichamelijke klachten de kop op steken.

In de haptonomische begeleiding verbind ik me met jou in aandachtig gesprek, ervaringsoefeningen en in de bevestigende aanraking wanneer jij je daar goed bij voelt. In het contact kun jij herontdekken wie jij bent en wat jij wilt. Hoe je omgaat met jezelf.
En met de ander. En hoe je daarin jezelf kunt zijn. In de wisselwerking met mij kun je ontdekken wat jouw kracht is en waar je nog mogelijkheden hebt.
Samen staat we stil bij eventuele blokkades die aan de oorsprong van jouw klachten liggen. Voelen wat je lichaam je wil vertellen, maakt dat er nieuwe ruimte ontstaat waardoor er meer beweging mogelijk is. Zo kan je energie beter stromen en dat geeft levenslust en plezier. Hoe lekkerder je in je vel zit, hoe meer je kunt leven zoals jij dat wilt.
Oranje vlinder op vinger met groene achtergrond

VOEL WAT HET JE BRENGT

 • gratis kennismaking
 • geen wachtlijst
 • ook ’s avonds afspraak mogelijk
 • prettige locatie met ruime gratis parkeergelegenheid
 • op loopafstand van treinstation Velp
 • zet een stap en herstel het contact met jezelf
 • lees wat het anderen heeft gebracht »

Meteen contact opnemen?

Bel, sms of WhatsApp: 06-42819367 of mail me op mail@praktijkmarron.nl

Verschillende lichtgekleurde balken met ornamenten in groen, roze, blauw

IETS VOOR JOU?

IETS VOOR JOU?

fietsers rond
voetjes rond

Een aantal voorbeelden, waarin ik je kan begeleiden:

  • burn-out
  • spanningsklachten, zoals ademhalingsproblemen (waaronder hyperventilatie), stress, angsten, overbelasting of slaapproblemen
  • als je moeite hebt om met gevoelens om te gaan, een plek te geven, te uiten of te delen met anderen
  • problemen die verband houden met de overgang van de ene levensfase naar de volgende
  • het verwerken van (vroegere) vervelende en/of traumatische ervaringen
  • je worstelt in een of meerdere van je relaties, bijv. die met je partner; kind; ouder(s); broer/zus, vriend(en) of collega(‘s)
  • hoogsensitiviteit (HSP)
  • faalangst of gebrek aan zelfvertrouwen
  • als je het moeilijk vindt je grenzen tijdig aan geven, ‘nee’ te zeggen , jouw ruimte in te nemen
  • het leren leven met een verlies, ziekte of beperking
  • lichamelijke klachten die mogelijk psychische oorsprong hebben, zoals buik-, rug-, nek- en hoofdpijn
  • als je kind met iets worstelt wat jou raakt; door aan de slag te gaan met wat jou daarin raakt, help je je kind ook verder
  • lees met welke vraag anderen kwamen en wat ze schrijven over hun ervaringen »

Twee balken met ornamenten in groen, roze, blauw

Het kind

HET KIND

fietsers rond
voetjes rond

Het kind komt op de wereld met een wijsheid die meestal niet gezien wordt. En heeft een kracht die wij volwassenen vaak deels zijn verloren: het vaart nog op zijn gevoel, is in verbinding met zichzelf. Het geeft aan wanneer iets hem/haar niet goed doet. Zijn zintuigen staan open en hij pikt zo veel op van zijn omgeving. Allereerst van zijn ouders en verzorgers. Jij bent als ouder of verzorger verbonden met het kind via onzichtbare lijntjes. Je zet je in voor het levensgeluk van je kind, maar wist je dat je kind dat ook voor jou doet? Het kind gebruikt zijn gedrag, spel, ontwikkeling of klachten om duidelijk te maken wat er bijgestuurd mag worden in zijn en/of jóuw leven. Ook als het je adoptiekind of pleegkind betreft, of een kind waar je voor zorgt of mee werkt.

Als je kind klachten heeft, ziek is of probleemgedrag vertoont, heeft dat een grote impact op jouw leven. Vaak op het hele gezin. De worsteling van het kind is meer verwikkeld met onze eigen worsteling dan we zelf kunnen en willen inzien. Het kind spiegelt ons. Daar gehoor aan geven betekent een verrijking voor jezelf. Je hoeft de oplossing niet elders te zoeken. Enkel door jezelf wat extra aandacht te gunnen, dat wat er in jou blokkeert weer te laten stromen, kan het kind ook weer verder.
In de haptonomische begeleiding ontdekken we samen waar je tegenaanloopt in de relatie met het kind. Je mag jouw kind meenemen, maar dat hoeft niet. Je openstellen voor wat je van jezelf tegenkomt in de relatie met je kind maakt al een groot verschil. Vervolgens laat ik je ervaren met ervaringsoefeningen en in de aanraking hoe je datgene in jezelf kunt aanspreken wat nodig is. Jij groeit en bloeit en je kind ook! Het kind wordt omhuld door ouders/verzorgers die het verstaan en kunnen ondersteunen daar waar nodig. Jij kunt weer gelukkig zijn met jezelf als ouder of verzorger. En genieten van een sprankelende, wederzijdse relatie met je kind.

Ik kan ook samen met jouw kind ontdekken waar het mee worstelt, hoe hij dit kenbaar kan maken en daarin meer zijn eigen kracht kan aanspreken.

Enkele voorbeelden waarin ik jou en/of je kind kan ondersteunen:
Het kind…
– is druk, onrustig, heeft boze buien, wil niet samenwerken
– is gediagnostiseerd met ADD, ADHD of hoogbegaafdheid
– heeft last van zijn hooggevoeligheid
– zit niet lekker in zijn vel, teveel in zijn hoofd
– is faalangstig, onzeker
– wordt gepest
– is vaak ziek

Wat zou het goed zijn voor kinderen als hun ouders/verzorgers meer ondersteuning, erkenning en waardering voor deze belangrijke taak zouden krijgen. Wat zou de wereld er dan anders uitzien!
Twee balken met ornamenten in groen, roze, blauw

OVER MIJ

OVER MIJ

Marron_rondehoeken
MARRON BREUGELMANS-NIJHUIS
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de mens: wat beweegt ons, waar zijn onze keuzes op gebaseerd? Na jaren met onder meer haptonomie, counseling en natuurlijke methodes van zelf-genezen (waaronder voeding) bezig geweest te zijn ben ik meer bij mezelf gekomen. Het voelt alsof ik ben thuisgekomen bij mezelf! Ik voel me meer mens, ervaar meer rust en levensgeluk. Mijn relaties hebben meer betekenis gekregen. Ik heb meer keuzemogelijkheden en meer regie over mijn leven. Dat gun ik jou ook!

Ik heb communicatie gestudeerd en mijzelf daarin ontwikkeld bij diverse bedrijven. Een lange reis en het moederschap hebben mij erg aangesproken op mijn gevoel. Ik ontdekte dat ik meer in contact wilde zijn met mezelf en anderen. En dat ik een bijdrage wil leveren aan de manier waarop we in onze wereld met onszelf en anderen omgaan. Ik zocht verdieping in de lichaamscommunicatie en besloot de opleiding tot haptotherapie bij het Instituuut voor Toegepaste haptonomie in Nijmegen te gaan volgen. Daarnaast ben ik gaan werken met kinderen. Hun pure manier van bewegen inspireert mij. Ik ben me in hun gaan verdiepen en ben geraakt door hun wijsheid en hoe ze hun omgeving met hun klachten / (ongewenst) gedrag verder willen helpen.
Inmiddels werk ik als Haptotherapeut vanuit mijn praktijk aan huis.

Ornamenten in ovalen en vierkanten in groen, roze, blauw

INFO

INFO

Eerste ontmoeting en vervolgtraject

Voor haptotherapie heb je geen verwijzing nodig. Tijdens onze eerste ontmoeting starten we de intake met het formuleren van jouw ontwikkelvraag. Tijdens deze sessie krijg je al een gevoel bij wat haptotherapie voor jou kan betekenen en handvatten aangereikt hoe jij een eerste stap in jouw proces kunt zetten. Daarna ontdek je in gesprek en persoonsgerichte ervaringsoefeningen hoe het contact met jezelf en jouw omgeving is. Na gemiddeld drie sessies ronden we het intakeproces af met een evaluatie en overleggen we samen of haptotherapie voor jou passend is. Zo ja, dan zetten we samen doelen uit als leidraad voor jouw ontwikkelproces.
Wil je eerst kennismaken, dan ben je welkom voor een gratis kennismakingsgesprek van een half uur.

Kosten

Een behandeling duurt een uur, een eerste ontmoeting een kwartier langer. De kosten van een behandeling bedragen € 50 (incl. BTW). Als je geen gebruik maakt van het gratis kennismakingsgesprek is de eerste behandeling € 25 (incl. BTW). Annuleren zonder kosten kan tot 24 uur vóór de afspraak.
De kosten van een sessie zijn lager dan gebruikelijk voor haptotherapie omdat ik er voor kies me niet aan te sluiten bij een beroepsvereniging. Dit brengt veel kosten met zich mee die het dan noodzakelijk maken om mijn tarief te verhogen, terwijl ik vind dat het geen aanzienlijke verbetering in vergoeding voor jou door verzekeraars betekent: pas wanneer je een goede aanvullende verzekering hebt wordt er een beperkt aantal sessies meestal maar ten dele vergoed. Onder de streep kom je dus ongeveer op het zelfde bedrag uit. Een lager tarief waarmee haptotherapie toegankelijker wordt voor mensen met een lager inkomen en/of slechts een basisverzekering, heeft mijn voorkeur. Het is mijn wens dat je kiest voor haptotherapie omdat het goed voor jou is, los van wat je vergoed krijgt. Om mijn kwaliteit te waarborgen volg ik bijscholing en intervisie met vakgenoten en andere professionals.
Verschillende lichtgekleurde balken met ornamenten in groen, roze, blauw

CONTACT

CONTACT

huis praktijk

Locatie

Mijn praktijk is gevestigd in een prachtig oud pand op loopafstand van Nationaal Park Veluwezoom in Velp, Gelderland. Velp ligt tegen Arnhem aan en is goed bereikbaar vanuit Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Rozendaal, Westervoort, Duiven, Huissen, Driel, Doorwerth en alle omliggende dorpjes. Je bent van harte welkom!
Wil je meer weten of een afspraak maken? Ik heb geen wachtlijst, je kunt snel bij mij terecht, eventueel ook ’s avonds. Ik hoor graag van jou! Je kunt me bellen of een bericht sturen via WhatsApp of e-mail:
Marron Breugelmans-Nijhuis
Praktijk Marron, Haptotherapie Velp
Dennenweg 3
6881KA Velp (Gld.)

Telefoon: 06-42819367
Email: mail@praktijkmarron.nl

ervaringen

Verschillende lichtgekleurde balken met ornamenten in groen, roze, blauw

Ervaringen

Haptonomie bij Marron heeft mij geholpen om dichter bij mijn gevoel te komen, te beseffen dat je ervoor kunt kiezen om de dingen die je onbewust of gewoonte doet, juist bewust en anders te doen en te voelen wat dát dan met je doet. Het mooiste geschenk dat ik dankzij de haptonomie heb mogen ervaren is dat wanneer je echt bij jezelf bent, dat ook van positieve invloed is op de mensen om je heen, dat dan dingen ook makkelijker gaan, minder frictie. Stil staan bij: hoe voelt het op dit moment voor mij, maakt ook dat je zachter bent voor jezelf (en daarmee ook anderen om je heen). Veelal voelde ik tijdens de sessies ook volledige ontspanning, heel fijn!

Eva (40), moeder van twee, samenwonend: hoe kan ik omgaan met mijn hooggevoeligheid?

Ik ben bij Marron terecht gekomen omdat ik worstelde met de opvoeding van mijn kinderen. Hoe ga ik om met lastige situaties in de opvoeding en wat is mijn rol daarin.

Marron is een warme en betrokken vrouw, ze  luistert goed en legt het onderliggende bloot. Marron zorgt voor een veilige en open situatie, hierdoor heb ik nieuwe inzichten gekregen over hoe mijn kinderen mij erop wijzen om goed voor mezelf te zorgen. (meer…)

Moeder (41) van twee, samenwonend: hoe ga ik om met lastige situaties in de opvoeding?

Samen hebben Marron en ik gewerkt aan de volgende stap in mijn leven. Ik was onlangs gescheiden en ik heb een dochter die veel zorg en aandacht vroeg. Een lastige en vooral ook drukke situatie, waarbij je jezelf nog wel eens kon kwijtraken. Dat is een lastig uitgangspunt als je weer op zoek gaat naar een andere relatie in mijn nieuwe leven. Daarbij wilde ik graag mezelf zijn en blijven. Best een grote uitdaging geweest om iemand te vinden die ook het zelfde nieuwe pad wil bewandelen. Hoe vind je die persoon? (meer…)

Gescheiden man (50) met dochter (17, met diagnose ADHD): op zoek naar nieuwe relatie

Marron is heel geïnteresseerd en geduldig in het contact. Ze kan je op een veilige manier in contact laten komen met je gevoel en je bewust laten worden van je grenzen. Door de haptotherapie heb ik inzicht gekregen in bepaalde patronen en heb ik handvatten gekregen om anders om te gaan met lastige situaties die ik tegenkom in mijn werk en privé-leven.

Moeder (41) van drie, samenwonend: rugklachten