Drie jaar geleden begon ik mijn eigen praktijk. Aanvankelijk als haptotherapeut in opleiding, sinds vorig jaar als gediplomeerd Haptotherapeut. In september 2009 begon ik met de opleiding tot Haptotherapeut aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. Mijn tweede zoon was net geboren, ik was me beroepsmatig aan het heroriënteren. Was dat wel zo’n slimme timing vroeg ik me soms af? Het voelde goed en daar bleef ik bij.

IMG_1718

Ik koos voor deze opleiding omdat ik goed kan voelen. Vanwege mijn hooggevoeligheid leek me dit iets wat me op het lijf geschreven was.  Dat viel tegen! Het bleek uiteindelijk een lange weg in het aangaan van blokkades in mijzelf die ik normaal liever uit de weg ging. Vaak vroeg ik me af: waar dient dit voor, helpt me dit echt? Langzaam merkte ik wel dat ik beter wist wat ik wilde, minder last had van en meer genoot van de contacten met anderen. Ook genoot ik steeds meer van het moederschap en mijn eigen mogelijkheden die daarin toenamen.

Van vooral voelend naar de buitenwereld toe ben ik steeds meer mezelf als vertrekpunt gaan nemen: contact met de ander leggen vanuit mezelf. Zo kreeg ik … stapje voor stapje … meer zelfvertrouwen, meer rust, meer ruimte voor mezelf. En herontdekte ik dat mijn hooggevoeligheid inderdaad mijn kracht is. Het was geen makkelijke weg, maar maar wát een cadeau heb ik mezelf en daarmee ook de mensen om mij heen gegeven. En wat een voorrecht om dit door te kunnen geven in mijn eigen praktijk!

In de berichten op deze blog kun je lezen over verschillende aspecten van haptonomie in mijn praktijk en krijg je een indruk van wat ik met haptotherapeutische begeleiding voor jou kan betekenen.

IMG_1172